Fashion for Education

Fashion for Education

Educatie mogelijk maken!

Elk artikel van FFORE is gemaakt om educatie mogelijk te maken. Niet alleen door initiatieven te steunen die analfabetisme bestrijden, maar ook door samenwerkingen aan te gaan met organisaties die vrouwen leer-en werkplekken aanbieden. Zo werken we samen met Souad, een bijzondere vrouw die zich met hart en ziel zich inzet voor dove vrouwen. Vrouwen die een kans krijgen in het atelier van Souad om te werken en het vak van leer bewerken al doende leren. Daarnaast werken we met bedrijven Sanae,Khalida en met een vrouwenorganisatie  Zohra, die op traditionele wijze de Mendilstof weven. Daarnaast bereiden we samenwerkingen voor met andere geweldige vrouwen voor.

Wij ondersteunen deze initiatieven door u prachtige mode-items aan te bieden, die veelal vernoemd zijn naar de vrouwen die ons inspireren. Met uw FFORE artikel ondersteunt u direct deze geweldige vrouwen en projecten.

 

Inspiraties

Voor onze producten gebruiken we zo veel mogelijk natuurlijke materialen die veelal op ecologische wijze en met de hand worden gemaakt. Ook restmaterialen, zoals leer, denim, wol en stoffen die gebruikt worden voor (hoofd)doeken, schorten of andere traditionele kleden, tref je aan in onze handgemaakte artikelen. Restmaterialen nemen we af van bedrijven die geloven in het tegengaan van ‘waste’.

Stoffen en jarenoude prints komen weer tot leven. Dit doen we door ze te gebruiken in producten van nu.

Wij werken veelal met stoffen en materialen zoals wol, denim, leer en riet. De gebruikte stoffen zijn natuurlijk en dikwijls afkomstig uit verschillende regio’s in Marokko, waar ze al honderden jaren op ambachtelijke wijze worden gemaakt. Ook stoffen uit andere delen van de wereld gebruiken we in onze artikelen. Zo verbinden we het beste van de verschillende werelden. Het duurzaam verbinden, noemen wij: ‘the best of both worlds’.