Projecten

Projecten

Voor FFORE is mode, kleding en textiel meer dan een dagelijkse behoefte, die bescherming biedt tegen kou en ander ongemakken. Mode en kleding spelen een essentiële rol in onze hedendaagse visuele betekeniscultuur. Kleding communiceert identiteit en mode verbindt ons met een geïdealiseerde realiteit en de droom van een betere toekomst. Als zodanig is mode een belangrijk cultuurfenomeen, waarbij we verder kijken dan alleen het kledingstuk of de accessoire. Omdat het juist meisjes en vrouwen zijn die geïnteresseerd zijn in mode, willen we de talenten op dit gebied verbinden om educatie toegankelijker te maken. Door mode maken we het verschil juist voor andere meisjes en vrouwen waarbij het analfabetisme en laaggeletterdheid het hoogst ligt. Dit doen we door ons te verbinden met verschillende projecten en samenwerkingen aan te gaan met verscheidene bedrijven. We hebben altijd één gezamenlijk doel voor ogen; onderwijs toegankelijk maken voor meisjes en vrouwen door mode!

Veelal dragen onze producten namen van de personen die ons hebben geïnspireerd. Zij hebben zich op hun eigen wijze ingezet voor de ontwikkeling van meisjes en vrouwen. Soms verwijst de naam van het product naar een oude ambacht, naar een stof, een organisatie of een andere inspirator.

Zo werken we samen met Souad, een bijzondere vrouw die zich met hart en ziel zich inzet voor dove vrouwen. Vrouwen die een kans krijgen in het atelier van Souad om te werken en het vak van leerbewerken al doende leren. Daarnaast werken we met vrouwen (organisaties) Sanae, Khalida en met een vrouwenorganisatie van Zohra, die op traditionele wijze de Mendilstof weven. Daarnaast bereiden we samenwerkingen voor met andere geweldige vrouwen voor.

Wij ondersteunen deze initiatieven door u prachtige mode-items aan te bieden, die veelal vernoemd zijn naar deze vrouwen. Met uw FFORE artikel ondersteunt u direct deze geweldige vrouwen en projecten.