Over FFORE

Over FFORE

“Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van meisjes en vrouwen door het bieden van werkgelegenheid en de bestrijding van analfabetisme onder deze groepen. Dit doen we door u producten en diensten te bieden waarbij duurzaam ondernemerschap centraal staat en die anderen inspireert om op eigen wijze een steentje bij te dragen.”

 

Om deze doelstelling te realiseren brengt FFORE u daarom kleding- en woonaccessoires met een verhaal en een knipoog naar (oude) ambachten, stoffen en educatie. U koopt een tas, een jurk of een sjaal die met zorg zijn gemaakt. 
Hiermee helpt u mee aan de ontwikkeling van meisjes en vrouwen.
FFORE gelooft dat de ontwikkeling van vrouwen en meisjes mede gestimuleerd wordt door educatie en werk. Jonge meisjes horen toegang te hebben tot onderwijs. Vrouwen kunnen werken om hun eigen opleiding te bekostigen en/of die van hun kinderen. Deze ontwikkeling loopt als ‘rode draad’ door alles wat we doen. 
Onze collectie van tassen, kleding en andere accessoires bestaan uit diverse tijdloze modellen, die gemaakt worden door deze vrouwen. Zij inspireren ons door hun wil naar zelfredzaamheid en hun behoefte naar educatie.

In onze producten, onze wijze van ondernemen, onze projecten en samenwerkingen herkent u onze stijl van duurzaam en sociaal ondernemen. Wij zijn een duurzaam en eerlijk merk, waarbij de 3 R’s (Reduce, Reuse en Recycle) aan de basis bij de vervaardiging van onze producten staan. Zo worden een aantal tassen gemaakt van leer dat overblijft bij de vervaardiging van schoenen of andere leren producten.FFORE streeft er naar om de producten te maken van natuurlijke materialen. Zo gebruiken we wol, die op de traditionele wijze geweven wordt en (gras)riet dat met de hand gevlochten wordt tot tassen. 
Daarnaast biedt FFORE een scala aan woonaccessoires, zoals plaids en kussenhoezen. Ideaal om de ‘rode draad’ door te trekken in uw woning.

 

De eigenaar

Nassira Boudhan, ondernemer van deze organisatie, besloot in 2012 haar carrière in dienst te stellen van het duurzaam empoweren van meisjes en vrouwen. Zij heeft al op jonge leeftijd ervaren hoe belangrijk onderwijs is. Juist voor meisjes. Op 6-jarige leeftijd besloot zij om zichzelf in te schrijven op een basisschool in het Noorden van Marokko. Tegen de wil in van omgeving. In deze omgeving deed educatie er niet toe voor meisjes en vrouwen. Ruim 30 jaar later, komt het volgens haar nog te vaak voor dat meisjes en jonge vrouwen niet naar school kunnen. De wil is er maar vaak ontbreekt het aan middelen en onwetendheid. 
Juist door samen te werken met de vrouwen, moeders en grootmoeders, die geen of weinig kans hebben gehad op educatie, hebben we gemerkt dat het belang van educatie voor hun (klein)kinderen prioriteit wordt.
Samen duurzaam ondernemen is waar Nassira haar energie haalt.
Enerzijds door samen te werken met personen en bedrijven bij de ontwikkeling van mooie en eerlijke producten. En anderzijds door een deel van de winst die FFORE maakt, onderwijsprojecten voor meisjes te ondersteunen. Voor haar wordt hiermee haar ‘meisjesdroom’ werkelijkheid.